luni, 12 noiembrie 2012

Virgil Guran şi complicii săi s-au încurcat în minciuni

V-am redat până acum, pe scurt, faptele care au stat la baza arestării şi condamnării candidatului USL Virgil Guran, modul în care s-a folosit de rude şi prieteni pentru compensări fictive în cazul unor datorii între firmele implicate în afacerea cu ţuică.
După cum reiese din rechizitoriul procurorilor, chiar de mai multe ori, indiferent că a fost compensare cu terenuri, combine agricole sau... imobile ale familiei lui Virgil Guran, în joc au fost sume foarte mari, de ordinul sutelor de milioane de lei vechi şi de ordinul miliardelor.
Inculpaţii au susţinut că toate plăţile au fost făcute cash, adică în numerar. Procurorii au demonstrat că, în realitate, nu s-a apelat la o bancă, aşa cum ar fi fost normal, tocmai pentru a nu se putea demonstra dacă plăţile au fost sau nu reale.
În acelaşi mod s-a procedat şi în cazul unor livrări de materie primă către Pasadena Impex SRL Câmpina. Au fost atât de multe minciuni la mijloc, încât până şi cei direct implicaţi, adică Guran şi complicii săi, au ajuns să se contrazică uneori în declaraţiile date anchetatorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu