luni, 12 noiembrie 2012

În nebunia lui, Virgil Guran a transportat mii de litri de combustibil cu o Dacie fără şofer

Categoric, Virgil Guran a fost creierul tuturor acestor afaceri, de la ţuică la compensări fictive cu combine, case şi terenuri, de la implicarea unor rude şi prieteni până la prejudicierea bugetului de stat cu sume de ordinul miliardelor de lei vechi. Rechizitoriul anchetatorilor este atât de bogat, încât ar merita citit de fiecare dintre dvs. şi poate n-ar fi o idee rea să vi-l punem la dispoziţie, pentru a vă convinge singuri de adevăratul caracter al candidatului USL Virgil Guran, de faptele pe care a fost în stare să le comită. El continuă să nege tot, să susţină că e o victimă a sistemului, că documentele prezentate de noi nu sunt reale. Vă garantăm că sunt cât se poate de reale, iar Guran ştie foarte bine asta, dar continuă să mintă!
Dacă aţi crezut că am epuizat subiectul privind ilegalităţile comise de Virgil Guran, să ştiţi că v-aţi înşelat. Acest subiect este foarte departe de a fi epuizat. Să trecem acum de la ţuică, la combustibili şi să vorbim despre societatea Neantica Prodcom SRL Câmpia Turzii, condusă de unul dintre complicii lui Virgil Guran. Obiectul de activitate al societăţii - comerţul cu amănuntul de produse alimentare şi nealimentare.
De contabilitatea acestei societăţi se ocupa SC Egida SRL Câmpia Turzii, la care Guran era unul dintre asociaţi. Se impunea prezentarea acestor date pentru ca dvs. să înţelegeţi mai bine ceea ce urmează.

Neantica Prodcom a contractat un credit de la BRD în valoare de 550 milioane lei vechi în vederea achiziţionării de mărfuri. În ziua în care a luat aceşti bani, Neantica i-a virat direct la Egida SRL, care avea, la rândul său o datorie cam de aceeaşi valoare la... BRD.
Banca a încasat imediat banii în contul datoriei Egida, dar de la Neantica nu şi-a mai recuperat niciodată creditul acordat. Pentru a ascunde faptul că au folosit creditul societăţii Neantica în favoarea SC Egida SRL, Virgil Guran şi complicii săi au încercat un sistem de compensare în cerc cu produse petroliere. Precizăm de la început că este vorba despre o compensare fictivă, doar în documentele firmelor implicate. Iar totul se învârte în jurul SC Egida şi al lui Virgil Guran.
Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Cluj au descoperit că
între Neantica, Egida şi Pasadena Câmpina s-au facturat produse petroliere în valoare de peste 5 miliarde lei vechi. Şi asta în decurs de trei luni, iunie, iulie şi august 1999.
În urma verificărilor s-a constatat că, în realitate, s-au întocmit facturi fiscale fără a avea loc livrarea efectivă a produselor petroliere. Mai exact, combustibilii apăreau doar în documentele firmelor, dar marfa nu a fost recepţionată niciodată, plăţile nu s-au efectuat niciodată. A fost verificat inclusiv mijlocul de transport care figura în actele celor trei societăţi ca fiind maşina cu care se transporta combustibilul.
Este vorba despre o Dacie 1300.
Deci Guran şi complicii săi încercau să-i convingă pe inspectori şi apoi pe procurori că au transportat combustibili în valoare de 5 miliarde de lei vechi, timp de trei luni, cu o Dacie?! Bineînţeles că au încercat, după cum reiese clar din rechizitoriul anchetatorilor, dar bineînţeles că nu i-a crezut nimeni. Un om normal nu poate crede că este posibil să se transporte mii de litri de combustibili, între Câmpia Turzii şi Câmpina, cu o Dacie 1300! De altfel, există şi depoziţia unui martor - şoferul maşinii, care le-a spus procurorilor că nu a efectuat niciodată astfel de transporturi cu maşina în cauză. Fără comentarii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu