joi, 22 noiembrie 2012

Candidatul USL Virgil Guran a pierdut procesul la CEDO!

1. Virgil Guran a reclamat la CEDO că i s-au încălcat drepturile şi libertăţile

Ani de zile, Virgil Guran s-a plâns pe unde a putut de “abuzurile statului român” asupra sa, invocând, printre altele, “arestarea abuzivă”. Iată ce declara public Virgil Guran la începutul lunii noiembrie a anului trecut:
“Vreau să se ştie că nu am făcut nici măcar o zi de puşcărie. Eram mai mulţi oameni de afaceri care ne strigam nedreptăţile ce ni se făceau şi am fost chemaţi de procurori să dăm explicaţii pentru nişte lucruri închipuite. A fost un abuz al statului împotriva noastră! După întreaga tărăşenie, am acţionat statul român în judecată, iar CEDO mi-a dat câştig de cauză”.
În nebunia lui, Guran a început chiar şi el să creadă în această minciună, pentru că este o mare minciună!
“Tribunalul consideră că nu există niciun aspect privind încălcarea drepturilor şi libertăţilor stabilite în aceste prevederi. Urmează ca această parte a aplicaţiilor (solicitărilor, plângerilor) să fie respinse ca fiind greşit fondate în mod expres...”

2. Virgil Guran a reclamat la CEDO şi faptul că procesul a durat prea mult

DUPĂ CE ŞI-A AMÂNAT DELIBERAT PROCESUL, GURAN CERE DESPĂGUBIRI STATULUI ROMÂN

V-am demonstrat că Virgil Guran a fost arestat preventiv şi condamnat pentru fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi EVAZIUNE FISCALĂ. V-am arătat cum a furat banii statului român, prejudiciul fiind de peste 5 miliarde de lei vechi.
Procesul a durat opt ani şi trei luni, iar Virgil Guran a scăpat de executarea pedepsei cu închisoarea doar pentru că a avut abilitatea şi relaţiile necesare să-şi prelungească acest proces astfel încât să se ajungă la prescrierea faptei penale. Iar după aceşti opt ani, a avut neobrăzarea ca,
împreună cu unul dintre complicii săi (Elena Stanciu), să facă plângere împotriva statului român, reclamând... durata mare a procesului. Numai în cazul apelului au existat 22 de amânări. În conformitate cu Articolul 6, al. 1 din Convenţia Europeană pentru Drepturile Omului, “orice persoană are dreptul la judecarea cauzei sale în mod echitabil, public şi în termen rezonabil”. Pornind de la această prevedere, statul român le-a oferit celor doi o compensaţie de 1.450 euro în comun, pe care Guran şi Stanciu au refuzat-o, considerând că suma este prea mică şi au mers mai departe la CEDO, solicitarea lor fiind judecată la comun cu alte 20 de cereri asemănătoare.

Virgil Guran consideră că suma oferită de statul român este inacceptabil de mică
CEDO DECIDE: “Despăgubirile propuse sunt corecte!”

“Despăgubirile propuse sunt corecte şi corespunzătoare celor acordate în alte cazuri similare, ca atare Curtea consideră că nu se mai justifică o continuare a analizei în acest caz”.

Un comentariu:

  1. ELENA STANCIU, fosta RASNOVEANU nu a fost doar colaboratoarea lui GURAN,este SORA ACTUALEI SOTII,deci CUMNATA lui,banii furati au ramas in FAMIGLIE

    RăspundețiȘtergere