luni, 12 noiembrie 2012

Candidatul USL Virgil Guran a fost şi arestat, şi condamnat

- Deşi a afirmat public că nu a stat nici măcar o zi după gratii, avem dovada că Virgil Guran a minţit. 
- A fost reţinut în baza unui mandat de arestare preventivă emis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pentru o perioadă de 30 zile, în data de 5 iulie 2000.
- După finalizarea cercetărilor penale, a fost trimis în judecată şi condamnat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi evaziune fiscală.
După cum reiese din mandatul de arestare preventivă pe care vi-l prezentăm alături, motivele arestării lui Virgil Guran sunt următoarele: în perioada 1998-1999, în calitate de asociat al SC Pasadena SRL Câmpina, a înregistrat în contabilitatea societăţii documente fictive privind aprovizionarea cu ţuică de prune, cu consecinţa majorării nejustificate a cheltuielilor deductibile, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de 3 miliarde lei; a comis fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi evaziune fiscală.
Subliniem faptul că Virgil Guran a fost arestat chiar în Câmpina, la poarta Spitalului Voila
(o să explicăm de ce aici la momentul potrivit), îmbrăcat în haine de oraş, aşa cum reiese din raportul ofiţerilor de poliţie. Mandatul de arestare a fost pus în executare începând din 7 iulie 2000, până la 5 august 2000.
“În dimineaţa zilei de 6.07.2000, orele 7.00, în baza ordinului primit, împreună cu trei ofiţeri din cadrul serviciului economic al IPJ Cluj, ne-am deplasat la domiciliul numitului Guran Virgil, care avea emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pe 30 de zile emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. Ajunşi la domiciliu, acesta nu a fost găsit, după care ne-am deplasat la Spitalul Voila Câmpina, în jurul orei 8.00. Persoana căutată se afla în faţa porţii de acces în curtea spitalului, îmbrăcat în haine de oraş...”
(Extras din raportul poliţiştilor de la Biroul Judiciar al Poliţiei Câmpina, din data de 6.07.2000)


Acum, să privim lucrurile din altă perspectivă. Acest om candidează la o funcţie înaltă, la o demnitate publică, vrea să fie parlamentar. Vine în faţa oamenilor şi le dă lecţii de viaţă, de moralitate, de educaţie. Se dă drept exemplu. Cum poate face aşa ceva când ştie bine ce „tinichele” îi atârnă în spate, când ştie bine că şi-a construit imaginea pe minciuni?!

V-am demonstrat, aşadar, că Virgil Guran a fost reţinut în baza unui mandat de arestare pentru 30 de zile. Ulterior, după finalizarea cercetărilor penale, a fost trimis în judecată. În urma procesului care a durat cinci ani şi jumătate, a fost condamnat după cum urmează:
- 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată
- 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual
- 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
(În baza articolelor 33 şi 34 din Codul Penal, se dispune executarea celei mai mari pedepse”, respectiv cea de patru ani.)

O dovadă în plus a faptului că Virgil Guran a fost arestat este tocmai această sentinţă penală, emisă de Judecătoria Turda în data de 31 ianuarie 2006, unde se menţionează clar că “perioada arestului preventiv se deduce din pedeapsă”.
Solidar cu ceilalţi complici ai săi, Virgil Guran a fost obligat să restituie statului român banii furaţi, în total peste 5 miliarde lei, actualizaţi la data calculării prejudiciului.
Ce înseamnă această actualizare? Practic, o dublare a sumei pentru că s-au adăugat... aproape şase ani de penalităţi şi majorări, perioadă în care s-a derulat procesul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu