miercuri, 14 noiembrie 2012

Candidatul USL continuă să nege că a fost arestat, judecat şi condamnatCronologic vorbind, iată cum s-a derulat „Cazul Virgil Guran” în faţa instanţelor

Virgil Guran (foto) a înfiinţat o societate comercială - Pasadena Impex SRL Câmpina, pentru prepararea/producţia şi îmbutelierea băuturilor alcoolice. Societatea era aprovizionată cu ţuică de prune de la mai multe firme din ţară şi de la persoane fizice. După cum reiese din rechizitoriul procurorilor, prin întocmirea unor documente false de cumpărare a unor cantităţi importante de ţuică, Guran şi complicii lui au reuşit să se sustragă de la plata unor taxe şi impozite de peste 3 miliarde de lei vechi, la care se adaugă peste 2 miliarde lei majorările de întârziere. Afacerea a funcţionat în perioada 1998-1999. În noiembrie 1999, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a întocmit un dosar penal împotriva lui Guran şi complicilor săi: Emil Mărginean, Dorin Mărginean, Viorel Ciortea şi Elena Râjnoveanu. Pe 14 iunie 2000, cei patru complici au fost arestaţi pentru o perioadă de 30 de zile. Virgil Guran s-a sustras în mod repetat anchetei penale, ajungând chiar să se interneze, pe 30 iunie 2000, în Spitalul de Psihiatrie Voila. Dar chiar şi aşa, Parchetul a emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Virgil Guran, iar acesta a fost arestat la poarta Spitalului Voila. Pe 7 august 2000, toate cele cinci persoane implicate în dosar au fost trimise în judecată.
Rechizitoriul este amplu, iar faptele prezentate şi demonstrate de procurori sunt şocante şi extrem de grave. La fel de şocante sunt şi declaraţiile zecilor de martori de la acest proces.

Virgil Guran continuă să mintă, susţinând că nu a fost condamnat niciodată. O spune la televizor şi în publicaţia sa electorală. Minte cu neruşinare şi încearcă să vă inducă în eroare publicând jumătăţi de documente fără niciun fel de relevanţă.

Iată cum au stat lucrurile: pe 5 mai 2003, Judecătoria Turda i-a achitat pe toţi cei cinci inculpaţi din acest dosar, prin sentinţa 276/2003. Aceasta este decizia pe care Guran o flutură pe sub nasul tuturor, dar fără să spună ce s-a întâmplat mai departe. Statul român a făcut apel, iar acesta s-a judecat la Tribunalul Cluj, instanţă care, prin Decizia Penală nr. 302/A/2004 desfiinţează sentinţa penală de achitare şi trimite dosarul spre rejudecare la Judecătoria Turda. La 31 iunie 2006, Judecătoria Turda îi condamnă pe toţi cei cinci inculpaţi la închisoare şi plata în solidar a prejudiciului de 5 miliarde lei vechi (aproape dublu după actualizare).
Toţi inculpaţii au făcut apel, iar acest apel a fost judecat la Tribunalul Cluj. Un apel, atenţie, a cărei judecare a fost amânată de 22 de ori. Astfel, s-a ajuns la prescrierea faptelor penale, trecând mai mult de şapte ani şi jumătate de la comiterea lor. Prin Decizia Penală 417/A/2007, Tribunalul Cluj a oprit procesul penal, dar i-a obligat pe inculpaţi la plata prejudiciului adus statului român. Guran şi complicii săi au făcut apoi recus la decizia de plată a miliardelor furate de la stat, iar recursul s-a judecat la Curtea de Apel Cluj, instanţă care l-a respins ca nefondat, rămânând valabilă decizia de plată a prejudiciului. Decizia a fost definitivă.
Candidatul USL Virgil Guran a fost creierul afacerii Pasadena. Toţi cei cinci inculpaţi au fost condamnaţi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual. În schimb, doar Virgil Guran a fost condamnat pentru evaziune fiscală, celelalte patru persoane implicate fiind condamnate pentru complicitate la evaziune fiscală. Este dovada clară că el a pus la cale prejudicierea statului român!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu